Alarme wireless

Alarme wireless

Sistemele de alarma wireless au cunoscut o evolutie fulminanta in ultimii ani. Acest lucru s-a intamplat datorita cerintei tot mai mari de pe piata consumatorilor. In prezent, dupa indelungi eforturi de integrare a sistemelor de alarma cablate, insemnand cabluri montate in pereti sau plansee, era acestora incepe sa fie inlocuita incet incet cu cea a sistemelor wireless. Noile sisteme au la baza semnale radio transmise pe intervale lungi pentru a mentine toate componentele conectate, fara riscul de pierdere a semnalului. Este suficient sa achizitionati o alarma wireless, alaturi de care veti avea si anumite accesorii pentru punerea ei in functiune, sa stabiliti zona de urmeaza sa fie monitorizata si in numai cateva minute veti avea sistemul gata instalat.

La momentul aparitiei acestea erau considerate mai degraba in lux decat o necesitate. Ele erau cautate in special de familiile mai instarite sau de proprietarii diverselor tipuri de afaceri. Insa intr-un interval de timp destul de scurt piata a fost invadata de o mare varietate de solutii, astfel ca la momentul actual majoritatea alarmelor wireless sunt detinute si chiar instalate de persoane din toate categoriile sociale. Desi dispun de numeroase optiuni si functii, toate sistemele au un numitor comun si anume un set de avantaje si motive reale de a detine unul.

Ce sistem mi se potriveste?

Alegerea sistemelor de alarme wireless va apartine si depinde de cerintele pe care doriti sa le indeplineasca. Puteti opta pentru sistemele cablate sau pentru cele wireless care va ofera o instalare usoara. Mai mult decat atat pot fi instalate in locuri in care sistemele cablate nu permit accesul. Un sistem de alarma wireless utilizeaza senzori individuali montati in interiorul locuintei care comunica wireless cu unitatea centrala, cel mai adesea prin frecventa radio. Unitatea centrala va comunica la randul sau cu exteriorul printr-o conexiune la o retea de telefonie sau mai nou, prin internet. Important este faptul ca alarma dvs. va avea in componenta un telefon.

Majoritatea sistemelor de alarma wireless permit si un numar limitat de senzori cablati, ceea ce face la acest echipament sa functioneze in cele mai bune conditii, chiar si in locurile din locuinta unde semnalul poate nu este suficient de puternic pentru a fi instalat un senzor wireless.

Daca nu aveti instalat niciun dispozitiv de alarma, atunci puteti opta pentru cel wireless. Va va solutiona o multime de probleme. Nu veti mai avea grija gaurilor in pereti sau a altor modificari prin locuinta. Varianta wireless este o optiune ideala. Mai mult decat atat va puteti bucura de beneficiile acestui sistem indiferent ca locuiti sau nu in propria casa. Fie ca inchiriati sau detineti o proprietate, oricand aveti posibilitatea de a demonta si reinstala sistemul in alta parte.

Beneficii ale sistemelor de alarme wireless

Daca nu sunteti convins de faciltatile oferite, va prezentam in continuare o serie de beneficii oferite de acest sistem:

–  Lipsa cablurilor inseamna timp de instalare redus, ca atare, conduce la costuri reduse. In acest mod veti fi scutit de toate neplacerile cauzate de contractorii veniti sa va strapunga peretii, care cu intentie sau fara, risca sa va cauzeze si mai multe neplaceri;

–  Desi la inceput erau considerate destul de nesigure comparativ cu sistemele cablate, alarmele wireless functioneaza acum pe distante lungi. Permit conectarea mai multor senzori aflati in diferite incaperi ale locuintei fara a fi necesar un amplificator de semnal;

–  Lipsa cablurilor transforma automat sistemul intr-un portabil. Alarmele pot fi relocate cu usurinta, pot fi reprogramate pentru a indeplini necesitatile din noua locuinta;

–  Alarmele sunt compatibile cu numeroase tehnologii pe care ati dori sa le includeti in sistem. Pornind de la senzori de miscare, sirene solare si pana la sisteme de supraveghere video sau operatiuni de control de la distanta, toate pot fi adaptate;

–  Durata de functionare a unei alarme este destul de mare; comparativ cu pretul platit, veti constata ca siguranta dvs. nu necesita o mare investitie pe termen lung;

–  Daca optati pentru alarme wireless, atunci linistea va este asigurata de incapacitatea unui infractor de a va distruge sistemul. Nu exista cabluri de taiat sau avariat, alarma mentinandu-se in stare de alerta tot timpul cat este activate.

Ce include o alarma wireless?

Alegeti varianta care se potriveste cel mai bine locuintei dvs. In oferta noastra sunt disponibile alarme wireless cu apelator GSM care va suna sau va trimit SMS in momentul in care se declanseaza alarma. Mai gasiti alarme wireless cu apelator pe linie telefonica fixa care va suna la declansarea alarmei. Alte alarme WiFi comunica prin internet. Va notifica instant pe aplicatia de pe telefonul mobil cand o zona a fost declansata.

Kiturile alarmelor wireless includ de cele mai multe ori unitatea centrala, un senzor PIR de miscare wireless, un contact magnetic wireless, o sirena, doua telecomenzi si un alimentator pentru unitatea centrala. In momentul producerii unei intreruperi de curent, sistemul va continua sa functioneze pe baterie pe o perioada de cateva ore. Toate componentele din kituri sunt gata inrolate, nu trebuie decat sa le potriviti la locul lor si sistemul devine functional. Orice accesoriu suplimentar necesita inrolarea cu unitatea centrala. Acest lucru se face la unele sisteme de alarma wireless prin tastarea unor coduri. La altele se realizeaza prin scanarea codurilor QR si activarea lor direct prin aplicatia de pe telefonul mobil.

Magazinul online 1CCTV.ro este sursa de incredere pentru achizitia oricarui sistem de alarma dorit.

Vezi toate alarmele wireless

Share this Post